15 Eylül 2014 Pazartesi

YUNANİSTAN – MYKONOS

IMG Ust

YUNANİSTAN – MYKONOS

Eğlence adası Mykonos’ta yapılacak en güzel şey saat 3′e kadar uyumak, 3′ten sonra muhteşem plajlarına gitmek ve akşam da şöhretli beach club veya diğer eğlence mekanlarında sabaha kadar eğlenmek olsa gerek.

Mykonos Adasında Gezilecek Yerler:

İlk olarak Mykonos Town olarak bilinen Yunanca’da (Chora) olarak söylenen merkezi biraz gezmek lazım.

Mykonos Town çok büyük değil. Baştan başa yürümek en fazla yarım saatinizi alır tabi hiç durmamak kaydıyla !

Şehir merkezi daracık bir labirente benziyor. Sokakların bu kadar dar ve labirent şeklinde yapılmasının iki sebebi varmış. En önemlisi can korkusu. Ege'nin ortasında bulunan bu küçük ada sürekli korsan saldırısı altındaymış. Sokaklar labirent gibi olunca ada halkının saklanması ve korunması kolay oluyormuş. İkinci gerekçe de, hırçın Ege rüzgarları. Adanın sahiline çıktığınızda ayaklarınızı yerden kesebilecek kadar güçlü esen bu rüzgar, labirent sokaklar sayesinde içerilere pek girmiyormuş.

Günümüzde ise bu labirent sokaklar, pek çok güzel taverna ve sanat galerisi ile lüks markaların mağazalarını barındırıyor.

Ada sokaklarında dolaşırken adanın maskotu olarak kabul edilen Pelikan III.Petrus ile tanıştık. Pelikan Petrus’un ilginç bir hikayesi var. 1958 yılında bir balıkçı denizde yaralı bir pelikan bulur ve adaya getirir. Pelikan tedavi edilir ancak adadan ayrılmak istemez. Bundan sonra adanın sevgilisi haline gelir. Adını Petro’dan alarak Petrus koyarlar. Fakat 30 yıllık bir yaşamdan sonra 1988′de Petrus’a araba çarpar ve ölür. Petrus’un ilgi çektiğini gören ada halkı üç pelikan daha getirip adanın farklı noktalarına koyarlar. Mykonos’un merkezinde görülmesi gereken bir iki yer daha var. Bunlardan ilki Küçük Venedik olarak adlandırılan bölge. Evlerin denize sıfır olarak inşa edildiği ve uzaktan bakıldığında Venedik’i andırdığı için Küçük Venedik (Little Venice) olarak adlandırılan bu bölgede genelde kafeler var. Mykonosçular, deniz faslından sonra güneşi bu bölgede bir şeyler içerek batırıyorlar.

Yine Mykonos’un bir başka sembolü olan Yel Değirmenleri de adanın havasına romantik bir hava katıyor. Buradan adanın güzel resimlerini çekmek de mümkün.

Tarihe merakı olanlar , Mykonos merkezden kalkan teknelerle tarihi Delos adasına yarım günlük bir gezi yapabilir. Delos adasında halen daha bulunan arkeolojik alanları gezip Miken uygarlığının izlerini takip etmek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder