8 Eylül 2014 Pazartesi

Ağva Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar

IMG Ust

Ağva Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar

İstanbul'dan doğaya kaçmanın en kolay yoludur Ağva'ya gitmek. Yılın 4 mevsimi birbirinden keyifli tatil fırsatları sunar bu şirin yer.

Ağva, İstanbul'da tatil denince akla ilk gelen yerlerden olan Şile'ye bağlı şirin bir kıyı beldesidir. Doğası, denizi, nehri, sevimli otelleri ve keyifli mekanları ile özellikle hafta sonu tatilleri için vazgeçilmez adreslerden biri olmuştur. Ağva'ya gitmeden önce Ağva'da gezilecek yerler ile ilgili hazırladığımız yazıya göz atmanızı öneriyoruz.

Kalemköy: Ağva, tarihte birçok uygarlığın geçiş noktalarından biri olmuştur. Bu nedenle de Ağva ve çevresinde farklı uygarlıklara ait tarihi kalıntılara rastlamak mümkün. Kalemköy’de bu kalıntıları görebileceğiniz yerlerden biri. Romalılar'a ait kilise ve ve mezar kalıntılarını görebilirsiniz.

Hacıllı Köyü: Tarihi kalıntıları görebileceğiniz bir diğer yer de Hacıllı Köyü'dür. Kale ve değirmen kalıntılarını gezebileceğiniz Hacıllı Köyü'nde aynı zamanda Gürlek Mağarası'nı da görebilirsiniz.


Akçakese Köyü: Ağva'da gezmenizi önerdiğimiz bir diğer yer de Akçakese Köyü. Berrak bir denize ve tertemiz bir kumsala sahip olan, doğal güzelliklerden de fazlasıyla nasibini almış bu şirin köyü görmeden Ağva'dan dönmeyin.

Saklı Göl: Ağva, doğal güzellikler bakımından bir cennet. Saklı Göl de bu cennetin bir parçası. Karamandere Köyü'nde bulunan Saklı Göl, Ağva ziyaretçilerinin gezi rotasındaki ilk duraklardan biri.

Kilimli Koyu: Ağva'nın en bakir yerlerinden biri olan ve muhteşem bir sahile sahip olan Kilimli Koyu, adeta bir Ege sahili. Tipik Karadeniz sahillerinden çok farklı bir karakteristiğe sahip olan Kilimli Koyu'nda denizin ve güneşin keyfini çıkarın.

Ağva'ya kadar gelmişken Şile'yi gezmemek olmaz. Şile Kalesi'ni, Şile Feneri'ni, limanı ve çarşıyı da gezi rotanıza ekleyebilir, tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder