29 Eylül 2014 Pazartesi

Gökçeada'da Sonbahar

IMG Ust

Gökçeada'da Sonbahar

Gökçeada; Çanakkale iline bağlı, Bozcaada'nın kuzey batısında, düzenli feribot seferleri ve deniz otobüsleri ile ulaşımın yapıldığı, ülkemizin en büyük adasıdır.

Gökçeada, keyifli bir deniz yolculuğu ile ulaşılan ve birbirinden güzel koyları, rüzgarı eksik olmayan havası, gölleri, eski rum köyleri ile keşfedilmesi gereken huzurlu bir adadır.

Gökçeada'nın ada olması itibariyle içerisinde varolan gizemi, adaya adımınızı attıktan sonra daha da yoğunlaşmaktadır. Adanın dört bir yanına devam eden yollarda sizleri şaşırtacak birçok güzellik sırayla bekler oraya ulaşmanızı.

Gökçeada ziyaretinizde  Gökçeada Kaya Mezarı, Gökçeada Tuz Gölü, Gökçeada Sualtı Milli Parkı, Gökçeada Rum Köyleri ve Gökçeada Peynir Kayalıkları öncelikle gezmeniz gereken yerlerdir. Denize girebileceğiniz koylar ise Gökçeada Yıldızkoy, Gökçeada Yuvalı Koyu, Gökçeada Laz Koyu, Gökçeada Aydıncık Plajıdır.

Adanın merkez dışı köylerinde mübadele öncesi Rumlar yoğunlukla yaşamıştır. Günümüzde az sayıda Rum bu köylerde yaşamını sürdürmektedir. Eski yapıların yer aldığı bu köylerin hepsi ayrı güzelliktedir. Ziyaret edeceğiniz köylerde Rum kültürünü yakından görebilir, köylerde yer alan küçük manzaralı lokantalarda değişik lezzetler tadabilirsiniz. Ada özellikle güneyinde Kite Sörf ve Rüzgar Sörfü için çok uygundur. Ülkemizin ilk sörf oteli burada hizmet vermektedir. Profesyonel eğitmenler eşliğinde, gerekli tüm ekipmanın sağlandığı bu merkezde sörfün keyfini çıkarabilirsiniz.

Ülkemizin ilk Sualtı Milli Parkı'na ev sahipliği yapan Gökçeada, dalış meraklılarına da hitap eden bir yerdir. Milli park içerisinde ve adanın farklı noktalarından su altının etkileyici güzelliği dalış okulu eşliğinde gerekli ekipman ve eğitim verilerek görülebilir.


Adadan ayrılırken, tamamen doğal ürünlerle yapılan türlü çeşit reçellerden, adaya özgü bir kurabiye çeşidi olan Efibadem'den, Gökçeada'da yıllardan beri üretimi devam eden ev yapımı şaraplardan ve adanın zeytinlerinden yapılan zeytinyağından almanızı öneririm.

Gökçeada gezisinde tavsiyemiz, adada bir kaç gün yerine uzun süreli bir tatil planlamanız. Nedeni, adada konaklama diğer tatil yörelerindeki benzer tesislere kıyasla oldukça uygun. Yemek için birçok seçenek mevcut. Adada keşfedilecek gezilecek pek çok yer, yapılacak çok aktivite var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder