8 Eylül 2014 Pazartesi

Diyet Yaparken Kaçamak Yapmak

IMG Ust

Diyet Yaparken Kaçamak Yapmak

Diyetisyen Güneş Aksüs’ün ikinci kitabı ‘Güneşle Kaçamak Diyeti’ nde kaçamak diyetinin sırlarını anlatıyor. Evet yanlış duymadınız, bize aslında diyet yapmanın çok keyifli olduğunu ve diyetimizin içinde zaman zaman küçük kaçamaklara yer verebileceğimizi söylüyor. Mesela uzun süre diyet yapmaya çalıştınız veya bıktınız veya pazartesi günü diyete başladınız, perşembe günü soluğu kebapçıda aldınız. Ya da bir pastanenin önünden geçerken, dayanamadınız içeri girdiniz, sonra da müthiş bir suçluluk duygusu hissettiniz. Bu defa öyle olmayacak! Artık anın tadını çıkaracak, canınız istediğinde yiyeceksiniz. Sonra da kaldığınız yerden diyete devam edeceksiniz. Bu diyette yasak yok, son yok, ‘sonra’ var. Aksüs bize fazla kilolarımızdan kurtulmayı, aç kalmadan, gramdı kaloriydi uğraşmadan eski kıyafetlerimizi bir kenara atmayı ve aynanın karşısına geçip kendimizden emin bir gülümsemeyle “Vay be!” zayıfladım diyebilmeyi vaat ediyor.


‘VÜCUDUMUZA GÜVEN MESAJI VERMELİYİZ’

İlk 3 hafta diyetinizi bozmadan yapmanız gerekiyor. Üçüncü haftayı tamamladıktan sonra 3+3 diyetiyle tüm vücudunuzu rahatlatıp 3 günlük hızlandırma kısmıyla sizi takıldığınız yerden kurtarıyor ve hızlı zayıflamanızı sağlıyor. İkinci aşamada artık 5 kilo vermiş ve kaçamağı hak etmişsiniz demektir. Diyetin dördüncü haftasından sonra haftada bir kaçamak yapma hakkınız oluşuyor. Bu diyet hata yapmamızı kabul ediyor ve en yakın U dönüşünü gösteriyor. Bir diyetisyen olarak yemeyi ve içmeyi çok seven biriyim. Kendimi bildim bileli yemek hayattaki en büyük zevklerimden biridir. Ama lezzetli ve kalorisi azaltılmış yemek… Bunları düşünürseniz zaten diyet keyifli hale geliyor. Sevdiğiniz şeyleri hayatınızdan çıkarmak zorunda değilsiniz, sadece sevdiğiniz yiyecekler arasında tercih yapmalısınız. Sadece bir tanesini seçersek sorun kalmaz. Hepimizin evinde bulunan malzemelerle pratik ve lezzetli yemekler yapabiliriz. Kitabıma da evde yaptığım, kalorisi düşük pratik tarifler ekledim.




Motivasyonu artırmak için 10 öneri:


1- Mutlu olmanın yollarını öğrenin.

 2- Haftada 1 gün kaçamak yapın.

 3- Ne yediğinizi yazın, fark edin.

 4- Hedeflerinizi belirleyin, plan yapın.

 5- Vücudunuzu tanıyın.

 6- Daha çok hareket edin.

 7- Ara öğünleri atlamayın.

 8- Su için.

 9- Günde 2 fincan yeşil çay için.

 10- Diyetisyenle çalışın.


‘Alkolün yanında su ve soda olmalı’

Alkol tüketimini hafta sonuna bırakmak ve 2-3 kadehi geçmemek en doğrusu. Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi uyanmak istiyorsanız masanızda 3 kadeh olsun. Mesela rakı, su ve soda.

Alkol aldıktan sonra metabolizmamız hızlanıyor ve daha çok tuvalete gidiyoruz. Bu arada vücudumuz sürekli elektrolit kaybediyor. Sodayla kaybettiğiniz sıvı ve elektrolitleri yerine eklemiş oluyorsunuz. Sarhoşluk ortadan kalkıyor. Metabolizmanız da yavaşlamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder