12 Aralık 2014 Cuma

En Korkunç 10 Ortaçağ İşkence Aleti

En Korkunç 10 Ortaçağ İşkence Aleti  

İşkence, günümüzde de devam eden eski bir uygulama. Orta çağlarda işkence cezalandırma, sorgulama ve caydırma için kullanılıyordu. Ortaçağlarda kullanılan işkence aletlerini gördüğünüzde o dönemde yaşamanın ne kadar acı verici ve zor olduğunu daha iyi anlayacaksınız. İşte karanlık çağın en karanlık işkence aletleri:
10
Kafa Ezici
10
Kafanın üst bölüme yerleştirilmesinin ardından çene alt kısma koyulur üstteki vida yavaşça sıkıştırılır. İlk olarak dişler ve çene parçalanır. Daha sonra gözler yuvalarından fırlar. Son olarak ise kafatası çatlamaya başlar ve içindekiler bu kırıklardan dışarı dökülür.
9
Kedi Patisi
9
Genelde işkencecinin elinde takılı olan bu pati, kurbanın vücudunun herhangi bir yerindeki etini kemikten ayırmak için kullanılıyordu.
8
Diz Bölücü
8
Engizisyon döneminin popüler işkence aracının ismi ve görüntüsü herşeyi anlatıyor: dizleri böl ve onları kullanılmaz hale getir. Dikenli iki odun parçasından oluşan diz bölücü, kurbanın dizinin ön ve arkasına yerleştirilerek kullanılırdı. Vidaların sıkıştırılması ile birbirine kenetlenen bu iki blok dizi ikiye ayırıyordu. Bu alet kurbanın diğer bölgelerinde de kullanılabiliyordu.
7
Çöpçünün Kızı (Scavenger’s Daughter)
7
Çöpçünün kızı, Londra Kulesinin Teğmeni William Skevington tarafından icad edilmiştir. Metal bir çerçeveden oluşan aletin ortasına resimdeki gibi oturtulduktan sonra çerçeve kurbanın ağzından ve burnundan kan gelinceye kadar sıkıştırılmaya devam ediliyordu.
6
Judas Sandalyesi
6
Bu prosedür orta çağdan günümüze kadar değişmeden geldi. Yukarıya asılı olan kurban yavaşça piramidin sivri kısmına doğru halatlarla indiriliyordu. İşkenceyi uygulayanın zevkine kalmış olarak kurbanın cinsiyetine göre anüs veya vajinasına ya tam vücut ağırlığı uygulanır ya da sadece az baskı uygulanırdı.

5
İspanyol Eşeği
5
İspanyol eşeği, tepesi sivriltilmiş tahta bir bloktan oluşuyordu. Kurban çıplak olarak sivri kısma eşeğe biner gibi oturtuluyordu ve ayaklarına ağırlık bağlanıyordu. Bu ağırlılar kurbana uygulanmak istenen cezaya göre arttırılıp azaltılabiliyordu.
4
Tıkama Armudu (Choke Pear)
4
Bu alet oral veya rektal olarak kullanılabiliyordu. Ağıza yerleştirilen bu aletin kanatları maksimum seviyeye kadar açılıyordu. Sokulan yer tedavi edilemeyecek kadar hasar alır ve çoğunluğu ölümle sonuçlanan sakatlıklara sebep olurdu.
3
Kurşun Süzgeci
3
Kurşun süzgeci aslında bir sapın ucuna takılı süzgeçten oluşuyor. İki yarısı da ayrılabilen bu aletin alt yarısının içine erimiş metal, kaynar su veya yağ dolduruluyordu. Daha sonra delikli kısmı takılıyordu. Süzgeci kurbana doğru sallayarak veya titreterek kurban, aletin içindeki kaynar sıvılara maruz bırakılıyordu.
2
Göğüs Koparıcı
2
Bu alet hem ceza hem de sorgulama için kullanılıyordu. Genellikle cezalandırma için ateşte kızdırılıp evlilik dışı çocuk sahibi olan kadınları işaretlemek için kullanılıyordu. Kıskaçlar sıcak veya soğuk olarak çıplak göğüse uygulanırdı ve göğüsleri kanlı et parçalarına çevirirdi.
1
Timsah Makası
1
Timsah makasları hükümdarları öldürmeye çalışan ve öldürebilen vatan hainlerini cezalandırmak için kullanılırdı. Pense mantığından yola çıkan bu makasların iç kısımları ise sivri jiletlerle doluydu. Ateşte kızartılan bu demir makas ile kurbanın penisi koparılıp ciddi kan kaybına yol açıp ölüme sebebiyet verirdi.
 
http://www.listemiste.com/en-korkunc-10-ortacag-iskence-aleti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder