13 Aralık 2014 Cumartesi

En Güçlü 10 Savaşçı

Bu listede mitlerde ve tarihte bahsedilen cesur savaşçıları göreceksiniz. 10 yiğit çıktı meydane, her biri birbirinden merdane…
10
Aztekler
Aztekler, cesur ve acımasız savaşçılardı. Genelde hayvan gibi giyinirlerdi. Özellikle de jaguar ve kartal gibi. Topuz ve ok gibi ilkel silahları büyük ustalıkla kullanırlardı. Cuachicqueh adı verilen birlikler ise tamamen ölmeyi kabul eden asla geri adım atmayan savaşçılardı. Daha modern silahlar kullanan İspanyollar tarafından uygarlıkları yıkıldı.
9
Moğollar
Cengiz Han komutasındaki Moğollar, tamamen acımasız barbarlardan oluşmaktaydı. At üstünde savaşan dünyadaki en iyi birlik olan Moğollar, çok iyi ok kullanırlardı.
8
Memlükler
Memlükler, daha sonraları islamiyeti kabul etmiş Orta Çağ’ın güçlü devletlerinden biridir. Genelde Moğollar gibi at üzerinde ve okla savaşırlardı. Mısır gibi bir coğrafyada yaklaşık 300 yıl hüküm sürmüşlerdir.
7
Romalılar
Romalılar, ordu stratejileri ve taktikler konusunda çok iyi eğitilmiş askerlerdi. Genelde ağır zırhlı piyadeleri kullanırlardı. Bu piyadeler büyük kalkanlar kullanırlardı -ki Antik Yunandan esinlenmişlerdir- ve kılıçla mızrağı aynı anda kullanan birliklerdi. Kullandıkları ekipmanın fazlalığı ve kalitesinden dolayı dünyanın en zengin ve en masraflı birliklerindendiler.
6
Apaçiler
Tahta ve kemiklerden yapılan ilkel silahlar kullanan Apaçiler, Amerika’nın ninjaları gibiydiler. Gizli bir şekilde saldırıp rakibin boğazını keserlerdi. Çok iyi bıçak kullanırlardı ve tomahawk adını verdikleri savaş baltalarını kullanırlardı
5
Samuray
Onurları için savaşan ve efendilerine itaatleri sonsuz olan Japon şövalyelerdi. Dünyanın bugüne kadar gördüğü en keskin kılıç olan katanayı ustalıkla kullanırlardı. Ayrıca yumi adını verdikleri okla çok isabetli atışlar yapabilen ağır zırhlı birliklerdi.
4
Ninja
Samurayları durdurabilmek için eğitilmiş bu askerler tamamen sabotaj ve özel harekat üzerine uzmanlaşmışlardır. Katana, ninja yıldızı ve kusarigama başlıca silahlarıdır. Gece saldırırlar ve kurbanı ani bir şekilde öldürüp ortadan kaybolurlar.
3
Vikingler
Avrupa’da terör estirmiş mızraklı, baltalı ve kılıçlı iri yarı barbarlardı. Genelde ani baskınları ve yağmalamalarıyla meşhurlardı. Hayatlarındaki herşey savaşla ilgilidir. Hatta savaşta öldüklerinde sonsuz bir savaşın içinde uyanacaklarına inanırlardı ve bu onlar için cezbedici birşeydir.
2
Spartalılar
“Ya kalkanınla gel ya da onun üzerinde gel..” Spartalılar doğduklarından itibaren savaşçı olarak eğitilir ve başka da hiçbir iş yapmazlar. Mızrak ve kalkan kombinasyonunu ustalıkla kullanan Spartalılar, çok inatçı ve azimli savaşçılardı.
1
Şövalye
Kralın en sadık ve en eğitimli askerleri olan şövalyeler, dünyanın en zengin, en eğitimli ve en yenilmez birliklerinden biriydi. Muhteşem bir defans özelliğine sahiptiler çünkü vücutları komple zırhla kaplıydı. Ata bindikleri için savaş anında çok hareketlilerdi. Ayrıca çok iyi kılıç ustasıydılar. Döneminde Avrupa’nın tankı konumundaydılar.
 
http://www.listemiste.com/en-guclu-10-savasci.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder