27 Ekim 2014 Pazartesi

KARTALKAYA HİÇ GİTTİNİZMİ ?

IMG Ust

KARTALKAYA

Kartalkaya'nın ismi, yolu izi olmayan bir dağ başı ve sadece kartalların barınabileceği bir yer olmasından gelmektedir.

Dağdaki toplam pist uzunluğu 43 kilometreyi, pist sayısı 32'yi ve lift sayısı 19'u buluyor. Türkiye'nin en bakımlı pistlerine sahip olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Kartalkaya, Bolu şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktadır. Kartalkaya'da otellerin içinde yüzme havuzu, restoran, bar, 2 tane telesiyej ve 6 adet teleski ile bir kayak merkezinden bekleyebileceğiniz her şeyi size sunuyor.

Kartalkaya'da, farklı aktiviteler de yapmanız mümkün. Telesiyejlerle zirveye çıkabilir, zirveden aşağıya doğru kayak yapmanın verdiği heyecan, tutku ile rüzgâra karşı özgürce kayak yapabilirsiniz. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsanız otellerde bulunan kayak hocalarından ders alabilirsiniz. Biraz istek ve dikkatle kısa zamanda öğrenebilirsiniz. İsterseniz kayak yapmak yerine Kartalkaya'nın güzelliklerinin tadını yaşamak, beyazın ve yeşilin her tonunu görebilmek için küçük bir keşfe çıkabilirsiniz.

2200 metrede bulunan zirve kayalık olup çayırlarla kaplıdır. Kış mevsiminde kar kalınlığı zaman zaman 3 metreyi bulur. Kayak sezonu aralık ve nisan ayları arasıdır. Manzara sadece çam ağaçlarıyla sınırlı değildir. Bolu Dağlarını ve Köroğlu Dağlarını rahatlıkla görebilirsiniz. Eteklerinde yaylalar bulunmaktadır. Yazın, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler de yapılmaktadır.

Türkiye'nin kış turizmi açısından önemli bir yeri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, özellikle snowboard sporu için özel bir yere sahiptir. Bolu'ya sadece 38 kilometre uzaklıkta olan Kartalkaya Kayak Merkezi'ne hem kara hem de hava yolculuğu yapabilirsiniz.

Bolu ile arasında 45 dakikalık bir mesafe olan kayak merkezi, sezon başından sezon sonu kadar yoğun bir ilgi görmektedir. Türkiye'nin en gözde kayak merkezleri arasında olan Kartalkaya, çevresindeki çam ormanlarıyla da muhteşem bir doğa sunar. Sezon ise aralık-mart arasıdır. Kayak merkezinde konaklamanız için oteller bulunmaktadır. Kış ayına girdiğimiz şu günlerde otellerin birinde yerinizi ayırabilirsiniz. Bolu üzerinden aracınızla gelmeyi planlıyorsanız, aracınızda mutlaka zincir bulundurmayı unutmayın. Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında olan Kartepe Kayak Merkezi, Saklıkent Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi ve Erciyes Kayak Merkezi'ni de tatiliniz için tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder