16 Ocak 2016 Cumartesi

ARTVİN'de GEZİLECEK YERLER

IMG Ust

ARTVİN'de GEZİLECEK YERLER

Heybetli dağları, yemyeşil ormanları, birbirinden güzel yaylaları, krater gölleri, zengin fauna ve florası, 5000 yıllık tarihi mirası ile yeryüzü cennetidir Artvin. Artvin’de görmeniz gereken yerler:

Milli Parklar: Artvin ülkemizin doğal güzelliklerinin bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bu güzellikler arasında koruma altındaki milli parklar da var. Karagöl Sahara Milli Parkı, Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı ve Çamburnu Tabiat Koruma Alan ıArtvin'de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Yaylalar, Vadiler: Artvin, Karadeniz'deki önemli yayla turizmi merkezlerinden biri. Küçük büyük pek çok yaylanın bulunduğu Artvin'de Arsiyan Yaylası, Beyazsu Yaylası, Bilbilan Yaylası, Kafkasör Yaylası, Papart Vadisi, Hatila Vadisi görmeye değer olanlar arasında bulunuyor.

Şelaleler, Kanyonlar: Artvin'deki bir başka doğal güzellik de şelaleler ve kanyonlar. Yemyeşil ormanlar arasında, tepelerden dökülen şelaleleri ve heybetli kanyonları görmeden Artvin'den ayrılmayın. Mençuna Şelalesi, Maral Şelalesi, Cehennem Deresi Kanyonugörmenizi önerdiğimiz diğer doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Kaleler: Doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi yapıları ile de gezginleri kendine çeken Artvin'de özellikle tarihi kaleler görülmesi gereken tarihi yapılar arasında bulunuyor. Artvin Kalesi, Şavşat Kalesi, Gevhernik Kalesi, Satlel Kalesi, Ferhatlı Kalesi, Ardanuç Kalesi gezebileceğiniz Artvin kaleleri arasındadır.

Kilise ve Manastırlar: Artvin'de gezmenizi önerdiğimiz bir diğer tarihi yapı da Artvin'deki kilise ve manastırlardır. Tekkale Manastırı, Porta Manastırı, Opiza Manastırı, Tibeti Kilisesi, İbrikli Kilisesi, Yeni Rabat Kilisesi, Dolishane Kilisesi, Barhal Kilisesi Artvin geziniz sırasında görebileceğiniz Hristiyan kültürüne ait yapılar.

Plajlar: Artvin yaz aylarında deniz turizminin de hareketlendiği bir şehir. Karadeniz'in serin sularında yüzmek ve tertemiz sahillerin tadını çıkarmak isterseniz Hopa'da bulunan Kemalpaşa Plajı, Kopmuş Plajı ve Arhavi Plajı'na gidebilirsiniz.

Eğer kış aylarında Artvin'de bulunuyorsanız Artvin kış sporları merkezi Atabarı Kayak Merkezi'nde kayak ve diğer kış sporlarını yapabilir veya Otingo Kaplıcası'nda hem sağlık hem keyif bulacağınız bir tatil yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder