7 Haziran 2013 Cuma

Anasonun faydaları nelerdir

Anasonun faydaları nelerdir

 



anason bitkisi
Anason bitkisi, 50 cm boya ulaşabilen, beyaz çiçekleri ve yuvarlak yaprakları ile küçük meyveleri olan şifa dağıtan bir bitkidir. Kokulu ve yakıcı bir tadı olan anason bitkisi, daha ziyade Amerika, Asya ve avrupa’daki dağlık bölgelerde yetişmekte ve yaz döneminde toplanmaktadır. Nane ve kekikle demlendikten sonra balla tatlandırılıp içilmektedir. İşte, anasonun başlıca faydaları;

anason
İltihap kurutucu özelliği olan anason, ağrıları ve sancıları da giderme özelliğe sahiptir. Kusma ve ishal gibi rahatsızlıkların engellemesinde ve tedavisinde de kullanılmaktadır.
anasonun faydaları
Gaz söktürücü özelliğine de sahip olan anason bitkisi, özellikle bebeklerin gaz sancılarında yağından faydalanılır. Bebeklerin karın bölgelerine masaj yapılarak sürülür, gaz çıkarmalarına yardımcı olur.
anason ve faydaları
Sinirleri yatıştırır, kan dolaşımının düzene girmesini sağlar. Uykusuzluğa da iyi gelen anason, öksürüğü keser, astım, bronşit ve nefes darlığına da iyi gelir.
anasonun yararları
Anne sütünü arttırıcı özelliği vardır, ancak hamilelik döneminde kullanılması önerilmez. Çünkü fazlaca kullanılırsa, uyuşukluk verebilir.


http://www.mailce.com/anasonun-faydalari-nelerdir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder