7 Haziran 2013 Cuma

Renklerine göre meyvelerin faydaları

Renklerine göre meyvelerin faydaları

 



meyve çeşitleri
Yeşil meyve ve sebzeler görme kaybına karşı, beyaz renkli olanlar kolesterole ve bağışıklık sistemine, koyu renkliler de yaşlanmaya karşı koruyucu özelliklere sahipler. Sağlığımız açısından çok önemli yere sahip meyve ve sebzelerin renklerine  göre faydalarını özetleyelim;
çilekkırmızı meyveler: Elma, kiraz ve turp gibi meyve sebzeler içeriğindeki antosiyanin sayesinde damar sertleşmelerini önlemektedir. Çilek, nar ve böğürtlen gibi meyveler de içeriğindeki ellagic asit sayesinde işlenmiş gıdalardaki kanserojen maddeleri etkisizleştirmektedir.
greyfurt
Sarı ve turuncu meyveler: Portakal gibi bazı turuncu meyveler gözlerin güçlenmesine yaramaktadır. limon, portakal, ananas ve greyfurt gibi meyveler de kanseri önleyici özellikleri bakımından oldukça zengindir. Bu türdeki meyveler kolesterolü düşürme konusunda da çok faydalıdır.
kivi
Yeşil meyve ve sebzeler: Yeşil renkli meyve ve sebzeler, kanser ve kalp krizi riskini azaltmaktadır. İçeriğindeki folik asit sayesinde doğum sırasında oluşabilecek kusurları engellemektedir. Kırmızı kan hücrelerinin, dişlerin ve kemiklerin güçlenmesinde etkilidir. Bununla birlikte bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir.
yaban mersini
Mor, mavi ve siyah meyveler: Koyu renge sahip meyveler kanser riskini azaltmakta, kalp sağlığı ve idrar yollarına da olumlu etki yapmaktadır. Yaşlanmayı geciktirici özelliğine bağlı olarak yaşlanmaya bağlı hafıza sorunlarının da önüne kalkan olmaktadır. yaban mersini, kızılcık gibi meyveler mesane yolları enfeksiyonları, diş eti sorunları ve ülsere karşı koruyucudur. Siyah üzüm ise kabuk ve çekirdeği ile birlikte yendiğinde hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.

http://www.mailce.com/renklerine-gore-meyvelerin-faydalari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder