14 Mayıs 2013 Salı

İdare

İdare
Hani normal zamanlarda konusmak, gülmek, dertlesmek, üzülüp sevinmek güzelde is baska bir boyutta düsünülünce kondurtamiyo insan oraya digerini.

Çüzdaninin kösesine kiyisina sikismis unutulmus kagit para gibidir ve sonra çok ihtiyaç dogarda acaba bulabilir miyim diye dertleniriz de öyle kenarlari kivrilmis olarak elimize gelir. Çaptan düseli çok olmustur, ederi çokta degildir. Ama öyle anlik bi huzur ve mutluluktur.

Pardesünün ya da ceket cebinin kiyisindaki ufacik delikten diplere düsmüs bozukluklardir karsiligi ya bir sakizdir ya da bir seker anlik hikayeler gibi duyulur ve aksam alacaliginda yokusa sürüp kaybeder kendisini.

Elektirigin göz kirpmadigi sakin gecelerin içimize damladigi nurdur idare lambasi. Idare eder dalgin ufak sallantilidir. Esyalar hayalinde büyür de büyür. Çokcuktuk nasilda büyümesin. Bütün yildizlari göge asilmis idare lambasi sanirdik ufkumuz çoçuk ufku gibi seyrekti ama samimi.

Sonra idare etmeyi ögrendik ayagimiza takilan çelmelerden. Idare edisimiz ileriye ümit besledigimizdendir. Sanki orada duracak ve karsilayacakti sabrimizda takatimizde onun içindi. Yoksa ne kenarlari kivrilip kalmis kagit para, bozukluklar, idare lambasi simdi hatrimizda degil. Öyle çikarip atmisiz hatiramizdan mesela bugünü yarindan unuttugumuz gibi..


http://www.muhabbetfedaileri.org/makale/idare/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder