1 Aralık 2013 Pazar

Pedal Power ile Spor ve Teknoloji Bir Arada

Pedal Power ile Spor ve Teknoloji Bir Arada

 

Günden güne gelişen teknoloji bir problemi de beraberinde getirmiş durumda; SIFIR spor. Bilgisayarınızın karşısında otururken bilgisayarınızın kapanmaması için spor yapmanız gerekseydi ne derdiniz?



Andy Wekin “O zaman spor yapardım” diyerek geliştirdiği şarj makinesini bizlerle buluşturmaya hazır.

Birçoğumuz işyerlerinde, okullarda yada evlerimizde bilgisayarımızın karşısında saatlerce oturuyoruz. Saatlerce oturmanın vermiş olduğu bir takım sağlık problemleri de kısa bir müddet sonra baş göstermeye başlıyor. Vücudun ayakta kalmasını sağlayan omurga sisteminde problem oluşması ve kilo alınması uzun saatler neticesinde masa başında oturmaktan kaynaklanan problemler arasında yer alıyor. Bu sorunun farkına varan Andy Wekin isimli girişimci, hem spor yapabileceğiniz hem de kendi enerjinizle elektrik üretebileceğiniz Pedal Power isimli ürününü bizlere duyurdu.

Dizüstü bilgisayar, takım tezgahları (mekanik blender, hava kompresörü, taşlama, yayık, su pompası, öğütülmüş tahıl) ve diğer yararlı görevlerde kullanılabilen Pedal Power’da iki adet 110V çıkış, iki adet 5V USB port ve bir adet 12V otomobil soketi bulunuyor. Araştırmalara göre yetişkin bir insan, 2 saatte 75 wattlık enerji oluşturabiliyor. Bu da dizüstü bilgisayar veya akıllı telefonu pedal çevirerek şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Üretim için gerekli olan 10 bin dolarlık barajı geride bırakan proje, önümüzdeki yılın mayıs ayında 650 dolardan Amerika’da satışa sunulacak.
 
http://www.fizikist.com/haber-pedal-power-ile-spor-ve-teknoloji-bir-arada-1482.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder