8 Haziran 2013 Cumartesi

DOGAL TAŞLARIN TILSIMI

Aytaşı
Moonstone, Mondstein


Aytaşının
Fiziksel Etkileri
Kadınların aylık periyotlarının düzenli olmasını sağlar. Özellikle cinsel organların korunmasında etkisi vardır.
Kramplara, bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir.
Oburluğa karşı etkilidir.
Aytaşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Aşırı tepki verdiğiniz ve endişeli olduğunuz durumlarda aytaşı sizi dengeler ve diğer insanların hislerine karşı duyarlı olmanızı sağlar.
Aytaşı, kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duygularını kabullenmesine yardımcı olur.
Duygusal dengeyi sağlar ve egoya karşı iyi gelir.
İnsanlarla aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak artırır ve kendisini taşıyan kişiye sempati kazandırır.
Rüyaların daha net hatırlanmasını sağlar.
Sevgililerin daha ihtiraslı olmasını sağlar.
Sezgileri ve iletişimi kuvvetlendirir.
Yıldızı düşük olanların taşıdır. Nazara karşı etkilidir.www.dogaltaslarnedir.com
Azurit
Azurite, Azurit


Azurit Taşının
Fiziksel Etkileri
Uzun süreli araba ya da bilgisayar kullanımı nedeniyle ortaya çıkan göz yorulmalarına karşı faydalıdır. Sırt üstü yatarak gözlerinizin üzerine iki azurit taşı yerleştirin. Yarım saat içerisinde etkisini gösterecektir.
Yine iki adet azurit taşıyla, adet dönemi sancılarınızı ya da yumurtalık sancılarını azaltabilirsiniz. Bunun için, taşları yumurtalıklarınızın üzerine yerleştirin.
Azurit Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Duyguların ve düşüncelerin rahatça ifade edilebilmesini sağlar. Kişinin, iç dünyasını hissedip, onu dışa vurma yeteneğini artırır. Derin konular üzerine konuşma yeteneğini ve bu konudaki arzuyu artırır.
Düşüncelerin berraklaşmasını sağlar.
İçe yönelik derin enerjisiyle, geçmişi değerlendirmenize ve bilinçaltınızı yeniden programlamanıza yardım eder.
Kişinin duygularını kabullenmesini ve konuşkan olmasını sağlar.
Kolye, kolye ucu ya da küpe olarak kullanılması durumunda, kişinin ruhsal olarak uyanık kalmasını sağlar.
Malahit ile birlikte kullanıldığında, içe gömülen duyguların ortaya çıkmasına sebep olur ve kişinin hissettiklerini açıklamasına yardım eder.www.dogaltaslarnedir.com

Çeroit Taşı

Charoite, “En yeni bulunan taşlardandır. 1947 yılında Rusya'da Charo nehri civarında bulunmuş ve adını da buradan almıştır. Batı'da tanınması ise ancak 1978 yılından sonra olmuştur.” Çeroit Taşının
Fiziksel Etkileri
Başağrılarına ve duyma bozukluklarına karşı etkilidir.
Sinirleri düzenler, yatıştırır; sakinlik verir.
Uykusuzluğa karşı etkilidir.
Çeroit Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Kalp ve zihin arasındaki bağlantıyı ve dengeyi sağlar.
Kişinin kendine güveninin artmasını sağlar.
Kişinin maddi ve manevi bağ ve bağımlılıklarından kurtararak ruhen özgürleşmesine yardımcı olur.
Korkulardan kurtulmak için ametist ile birlikte kullanılılır.
Negatif enerjiyi dönüştürür ve aurayı temizler.
Uyku sorunlarında, aynen ametist gibi, yastığınızın altına koyarak uyuyabileceğiniz bir taştır. Kâbuslara karşı etkilidir.
Yaşanılan ana odaklanmayı sağlar. Dolayısıyla farkındalığın artmasında da etkilir.www.dogaltaslarnedir.com
Dumanlı Kuvars

Smokey Quartz, Goldhaltiger Quarz Dumanlı Kuvarsın
Fiziksel Etkileri
El ve ayak rahatsızlıklarında özellikle etkilidir. Kramplara karşı etkilidir. Sinir sistemine iyi gelir, sinirleri güçlendirir.
Dumanlı Kuvarsın
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Başarısızlık korkusunun yenilmesini sağlar.
Duyguları güçlendirir.
İletişim bozukluklarına karşı etkilidir.
Kişinin yaşanılan ana odaklanmasını sağlar.
Koruyucudur. Negatif enerji ile kişi arasındaki engeldir.
Kuvars kristali ile birarada kullanıldığında, kişiye amaçlarını ve hayallerini gerçeğe dönüştürmesini sağlayacak olan gerekli pozitif enerjiyi sağlar.
Negatif enerjinin dönüştürülmesinde etkilir.
Sinirsel gerginliğe, sinir bozukluklarına, strese ve panik atak hastalığına karşı etkilidir. Kişiye sakinlik verir. Kâbusları engeller.
Etkisi yavaş ama yoğun ve de güçlüdür. Sabırla kullanılmalıdır. Özellikle meditasyonda kullanılabilecek etkili bir taştır. Zihnin gereksiz seslerini susturarak gerekli olan sukunet ve iç huzuruna ulaşmanızı sağlar. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizleyin ve ondan sonra kullanmaya başlayın. Kristaller, onun enerjisine alışkın olmayanlarda ilk başlarda başağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınızda sürekli olarak kristal takabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmalarına izin vermeyin. Taşınızı toplayacağı negatif enerjilerden arındırmak için; ilk iki hafta kullanımda her gün suyun altında tutarak temizleyin. Daha sonra standart temizleme yöntemiyle kullanmaya devam edebilirsiniz (Yaklaşık 2-3 haftada bir suyun altında tutulur. Diğer temizleme yöntemleri ile ilgili bilgileri Arındırma Tablosu sayfasından alabilirsiniz.)www.dogaltaslarnedir.com
Florit

Fluorite, Flubpat Florit Taşının
Fiziksel Etkileri
Başağrılarına karşı etkilidir.
Florit Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Boyun bölgesine yakın kullanıldığında dikkati artırır ve yetersizlik hissini yok eder. Bu özelliği dolayısıyla yapmaktan çekinilen ve yetersiz kalındığı hissedilen işlerde faydası olur. Araba kullanmaktan çekinenler bu taşı deneyebilirler.
Duygusal bakımdan mutsuz olduğunuz ve sizi rahatsız eden mantıksız düşüncelere kapıldığınızda florit size destek olacaktır.
Düşünceleriniz belirsiz ve karmaşık olduğunda floritinizi elinize alın. Düşüncenizin keskinleştiğini göreceksiniz. Aynı şekilde, zihniniz yorulduğunda da bu taşı kullanabilirsiniz.
Enerjisi, yatıştırıcı ve huzur vericidir. Şeffaf florit diğer taşlarla birlikte kullanılabilir ancak, mor florit diğer taşlarla birlikte kullanıldığında etkileri zayıflar.
Kişinin analitik yeteneklerini güçlendirir. Zihinsel açıklık ve konsantrasyonu artırıcı etkisi dolayısıyla dikkat gerektiren işler yapanlar ve öğrenciler için özellikle faydalı bir taştır.
Kişinin anıların tutsaklığından kurtulmasını sağlar ve duyulan boşluk hissini yatıştırır. Düzensiz ve dağınık hissedilen anlarda denge ve dinginlik verir.
Kişinin zihninin ruhuyla uyum içinde olmasını sağlar ve ilginç projelerini hayata geçirebilmesine yardım eder.
Konsantrasyonu artırır ve sezgileri güçlendirir.
Sertlik olarak diğer taşlara nazaran daha yumuşak olduğundan dolayı, çizilmesini ve kırılmasını önlemek için diğer taşlarınızdan ve takılarınızdan ayrı olarak tutmalısınız. Temizleme amacıyla kullanacağınız suyun fazla sıcak ya da soğuk olmamasına da dikkat edin ve temizlerken daha kısa süreli olarak suyun altında tutun. Sabun kullanarak temizlemeyin; taşınızın matlaşmasına neden olabilir.www.dogaltaslarnedir.com
Garnet
(Lâl Taşı)

Garnet “Çeşitli renklerde, şeffaf ve yarı-şeffaf olarak bulunur. Kırmızı renkli olanı Lâl Taşı olarak da bilinir. Lâl Taşı adı eski kaynaklardan gelen bir isim olduğundan dolayı bazı kaynaklarda Granat taşının Lâl Taşı olduğu da söylenir ancak Garnet olması ihtimali daha güçlü ve şu anda genel olarak da böyle bilinmekte.” Lâl Taşının
Fiziksel Etkileri
Bedeni kuvvetlendirir, temizler ve canlandırır. Enerjisi damarlar için faydalıdır.
Bel ağrılarını geçirmede etkilidir. Hassas kişilerin lal taşını bel altında kullanması daha doğrudur. Çünkü bu tür kişilerde sinirliliğe, baş ağrılarına ya da baş dönmesine sebep olabilir.
Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırır. Cinsel dengesizliğe karşı da faydalıdır.
Erkekler de lâl taşını kasıklarının üzerine koyarak üreme güçlerini artırabilirler. Üremeyi artırma amacıyla kullanımda bir-iki hafta boyunca günde en az on dakika süreyle bu uygulama tekrar edilir.
Rahmin üzerine koyularak, üreme gücünü artırma amacıyla kullanılır. Ayrıca; adet sancıları, düzensiz kanamalar ve menapoz için de faydalıdır.
Lâl Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Geçmişi hatırlamaya yardımcı olur.
Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, kristal kuvars ile birlikte kullanımı etkisini artırır.
Hayal gücünü kuvvetlendirir.
Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınızda, dengenizi korumanıza yardımcı olur. Dinginlik hissi verir. Böylece yapmanız gereken işlerin üzerine sırayla ve yavaşça gitmenizi sağlar ve kapasitenizin arttığını hissettirir.
Kendinizi kabullenmenizi sağlayarak sizi korur. İşlerinizi tamamlamanız için gereken canlılığı ve zindeliği sağlar.
Sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir.
Tutku ve cesaret taşıdır.
Yatak veya yastık altına koyulduğunda karabasanlardan korunmayı sağlar.
Baştaki kısa notta da açıklandığı gibi Garnet ve Lâl Taşı aynı taştır ancak renginden dolayı bir isim farklılığı vardır. Bu nedenle Kenzay'da Garnet taşlarını incelemek için hem Garnet Taşı reyonunu hem de Lâl Taşı reyonunu inceleyin. Genelde Lâl Taşı, yani kırmızı olanı arandığı için Kırmızı Garnet taşı Lâl Taşı grubunda, Garnet grubundan ayrı olarak listeleniyor.


www.dogaltaslarnedir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder