8 Nisan 2013 Pazartesi

Grip ve Nezleden Nasıl Korunursunuz

Grip ve Nezleden Nasıl Korunursunuz
 

Grip ve Nezleden Nasıl Korunursunuz

Mevsim değişikliklerinde virüslerden doğal yollarla korunun. İşte size tavsiyeler…
Ellerin Temizliği
Mikroplarla biraz temas bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından faydalı olsa da ellerinizi yıkamak hastalıklardan korunmak için çok önemlidir. Hasta birini öpmekten daha yüksek olasılıkla el sıkma ve burnunuzu ve gözlerinizi ovuşturarak hastalık kaparsınız. Antibakteriyal sabun gerekli değildir sadece 15 saniye boyunca herhangi bir sabunla yıkamalısınız.
Uyku
Araştırmalar uykusuzluk çekenlerin daha az virüslerle savaşan hücreleri olduğunu göstermiştir. Yatağa daha erken giderek kendinizi daha çok uyumaya alıştırın.
Günde 30 Dakika Hareket Edin
Düzenli egzersiz yapmak, stres zamanlarında vücudunuzun hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı olur. Ancak aşırı egzersiz bağışıklık sistemini güçsüzleştireceği için 30 dakika idealdir. Bisiklet sürme, yürüyüş deneyebilirsiniz.
Kar Ayakkabılarınızı Giyin
Düzenli egzersiz bütün sisteminizi çalıştırır. Buna bağışıklık sistemi de dahildir. Mümkün oldukça açık hava da egzersiz yapın, kış bile olsa bunu ihmal etmeyin.
Sıcak ve Soğuk
Vücudun kendi termostatı vardır. Aşırı ısıtılmış evler ve iş yerleri iç termostatı tembelleştirebilir. Bu nedenler kontrast duşlar almanız faydalıdır. Önce sıcakla başlayıp soğuya geçiş yapın. 5 saniye soğuk duşla devam edip bunu 30 saniyeye kadar çıkarmaya çalışın.
Nefes
Moraliniz kötü oldukça stres kortisol salınımını tetikler bunun da bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkisi vardır. Meditasyon, yoga veya derin nefes alma teknikleriyle gün içinde molalar yaratın.
Günlük Dezenfeksiyon
Çok kullanılan, telefonlar, kapı kolları, buzdolabı kapısı gibi yerleri sık sık temizleyin.
Ortak Kap ve Bardak Kullanımından Kaçının
Ailenizi kullandıkları zaman bunları direkt bulaşık makinasına yerleştirmeleri yönünde uyarın. Bir kişi kendini iyi hissetse bile hasta olmadan günler önce mikrobu taşımaya başlamış olabilir.
Su içip, Gargara Yapın
Daha fazla su için. Boğaz ağrısı üst solunum yolları enfeksiyonlarının ilk belirtisidir. Ilık suya tuz veya keklikotu ekleyerek yapılan gargara bunu yumuşatabilir.


Kaynak:Bitkiblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder