10 Mart 2013 Pazar

Mutlu Ergenler Daha Çok Kazanıyor

Mutlu Ergenler Daha Çok Kazanıyor

Mutlu Ergenler İş Hayatında Daha Başarılı Oluyor ve Daha Fazla KazanıyorUniversity College London araştırmacılarının PNAS (Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları)’da yayınlanan yeni bir araştırmasına göre, mutlu bir ergenlik geçiren gençlerin, mutsuz bir çocukluk geçirenlere göre daha varlıklı yetişkinler olma olasılığı daha yüksektir.
ABD’deki 15.000 genç ve genç yetişkinlerden elde edilen veriler UCL Siyaset Bilimi departmanından Dr Jan-Emmanuel De Neve ve Warwick Üniversitesi’nden Profesör Andrew Oswald tarafından incelendi. Onlar, yüksek 'pozitif duygulanım',ya da daha yüksek 'yaşam memnuniyeti' olan bireylerin, düşük seviyede olanlara göre yüksek gelir elde etmelerinin daha muhtemel olduğunu keşfetti.
Araştırmacılar bu bağlantının mevcut olduğuna inanıyorlar çünkü mutlu olan insanların unvan almakta, iş bulmakta, karamsar katılımcılara kıyasla destekleniyor olduğunu gördü.
Mutluluğun gelir üzerinde büyük bir etkisi vardır. Çalışma; 1'den 5'e kadar bir skalada, 22 yaşında ki birinin 1 puanlık artışla 29 yaşına kadar , her yıl maaşındaki yükselişle yaklaşık 2000$ aylık gelir sağladığını,tabi diğer faktörlerinde kazancı etkilemesiyle,ortaya çıkardı
Çalışma süresince, uzmanlar kardeş karşılaştırmalarına baktılar ve çocuklar aynı aile içinde büyümüş olsa bile, daha neşeli ergenlik geçirmiş olanın sonraki yaşamında daha fazla para kazanmakta olduğunu keşfetti. Rapora göre bu sonuçlar somut çünkü genetik varyasyon, IQ, benlik saygısı, sağlık, eğitim, gibi diğer etkileyen faktörleri içerir ve katılımcıların mevcut duygularını mutluluk açısından inceler.
Buna ek olarak, uzmanlar mutluluğun geliri nasıl etkilediğini çalıştılar. Rapor, aracılık testlerinin doğrudan ve dolaylı sonuçları, mutluluğun gelir üzerindeki etkisinin yinelenen etkisini gösteriyor. Araştırmacılar bir derece kazanmak, iş bulmak gibi konularda umudun yüksek seviyelerde olması, dışadönük olmak ve kaygının düşük seviyelerde bulunması gibi önemli yollara işaret ediyor.
Dr De Neve :
"Bu bulguların, akademisyenler, politikacılar ve genel halk için önemli etkileri vardır. Akademisyenler için gelir ve mutluluk arasında ters nedensellik için güçlü bir olasılık ortaya koyar. Politikacılar için ise, vurgulanan şey genel refahtır, çünkü sadece mutluluk toplumun genelinin arzuladığı bir şey değildir ancak ayrıca ekonomiye etkisiyle pekişmelidir.
Belki de en önemlisi, genel halk için ve özellikle anne ve babalar için bu bulgular; çocukların ve gençlerin duygusal refahı gelecekteki başarılarının anahtarı olduğunu gösteriyor, duygusal açıdan sağlıklı ev ortamları oluşturmak için ise bir başka nedendir.”
Kaynak:http://www.egebireyselgelisim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder