9 Nisan 2013 Salı

Güzelliğin koruması için yapılması gerekenler

timelessbeauty
 

Bitmeyen Güzellik

Beslenme
Yedikleriniz cildinizin yaşını etkiler. Daha taze meyveler, sebzeler ve protein bakımından zengin balıklar tüketmek daha geç kırışıklıklara sahip olmayı sağlar. Günde en az 8 bardak su için. Hidrojene yağlar, trans yağlardan uzak durun. Kan şekeri ani yükselten besinler iltihap riskini yükseltir, bunlardan uzak durmak gerekir. Sızma zeytinyağı, keten tohumu beslenmenizi ayrılmaz parçaları olmalıdır.
Sakinlik
Stres izlerini cildinizde bırakır. Stres kortisol gibi hormaonlarının salınımını tetikler bu da kolejen sentezini engeller. Bunu engellemek için kendinize rahatlamak için zaman ayırın, yoga, nefes teknikleri, meditasyon veya masajla bunu sağlayabilirsiniz. 30 dakikalık bir zaman size iyi gelecektir.
Uyku
Uyurken cildiniz yenilenir. Yeterince uyumazsanız dokular hasar görür.
Güneş
Güneşe maruz kalmak cildi yaşlandırır, en az 30 ve üzeri koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız.
Vitaminler
Serbest radikallerle savaşan antioksidan içeren güzellik ürünleri kullanmalısınız. Mesela; yeşil çay, üzüm çekirdeği özü, alfa lipoik asit, A, C ve E vitaminleri gibi. Yatmadan önce muhakkak nemlendirici kullanın.
Kan Dolaşımını Hızlandırın
Cilt yüzetindeki ölü dokulardan kurtulmak için profesyonel yardım alamıyorsanız, o zaman kendiniz evde vücut peeling ürünleri ile bunu sağlayın


Kaynak: Bitkiblog.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder