7 Nisan 2013 Pazar

Bahar Yorgunluğu İçin Yapılması Gerekenler

Bahar Yorgunluğu İçin Yapılması Gerekenler

Özellikle mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde hastalıklar oldukça büyük bir hız ile artış göstermektedir. Bu hastalıkların temel sebebi insanların mevsim geçişlerine dikkat etmemeleri ve bazı önlemleri almamalarıdır. Bu mevsim geçişleri aynı zamanda insanda yorgunluk ve halsizlik gibi pek çok etkilerde doğurmaktadır. Şimdi bahar aylarına geçiş yapıyoruz ve aynı etkiler insanlar üzerinde yine rastlanılacak etkiler olarak ön plana çıkmaktadır.

Bahar aylarında yaşanan yorgunluğun en büyük özellikleri ise: halsizlik ve gün boyu hiçbir şey yapmama isteği, ağır bir yorgunluk her şeyden uzak durma, ağır bir stres gibi pek çok etkileri bulunmaktadır. Bu şikayetlerin tedavi edilmesi için ise öncelikle sebeplerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Pek çok rahatsızlığın ise bahar aylarında artış gösterdiğine dikkat etmek gerekmektedir.
İnsanlarda meydana gelen bahar yorgunluğunun temel nedenleri; öncelikle beslenme alışkanlıklarında yaşanan değişimlerdir, aynı şekilde bu besinlerden yeterli miktarlarda alınamayan vitamin ve minerallerinde oldukça büyük etkisi bulunmaktadır. Tembel bir şekilde yaşamaya alışmakta başka bir etkisi olarak göze çarpmaktadır.
Sigara satışları göz önüne alındığında en yoğun satışların bahar aylarında yapıldığı görülmektedir. Yoğun sigara ve kafein tüketimi de insanın bu yorgunluktan fazlasıyla etkilenmesine sebep olmaktadır. Tüketilen alkol miktarına da dikkat edilmesi gerekmektedir.
Yapılması gerekenler ise gayet basittir, öncelikle B ve C vitaminini bol tüketmeleri şarttır günlük olarak magnezyum, potasyum ve demir gibi minerallerden de faydalanılması gerekmektedir. Güne su içerek başlamak pek çok toksik atığın vücuttan atılmasını kolaylaştırmaktadır. Kesinlikle tüketilen ilaç miktarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. En büyük etki ise zamanında yapılan iyi ve kaliteli bir uykudur. Bahar yorgunluğunun kronik bir hale gelmemesi için insanın kendisine duyduğu güvende büyük bir etki sağlamaktadır. Uzun süre boyunca bu yorgunluğun devam ettiğini gözlemlediğiniz de yapmanız gereken en mantıklı şey bir doktora başvurmak olmalıdır


Kaynak:http://www.e-saglikci.net/bahar-yorgunlugu-icin-yapilmasi-gerekenler.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder