8 Şubat 2013 Cuma

Evde Yapılabilecek Sporlar

Evde Yapılabilecek Sporlar
Kış aylarını yaşadığımız şu zamanlarda eve tıkılıp kaldığımız zaman oldukça fazladır. Soğuk ve yağışlı havalardan dolayı evde özelliklede bilgisayar ve televizyon başında pinekleyenlerin en büyük kabusu bu aylarda aldığı fazladan kilolardır. Formunuzu korumak, daha sağlıklı bir yaşama kavuşmak için en önemli ihtiyaçlardan birisi de spordur. Günlük yaptığımız aktiviteler, örneğin işe giderken yürüdüğümüz yol, okulda merdivenleri çıkmak gibi aktiviteler sporun yerini tutmasa da harcamamız gereken enerjinin büyük bölümünü harcayarak kilo artışından fazla etkilenmemizi sağlar.
Evde Yapılabilecek Sporlar Evde Yapılabilecek Sporlar
Formda kalmak, sağlıklı olmak için yapılabilecek sporların en basiti yürüyüş olarak bilinir. Her gün düzenli yapılacak yürüyüş daha sağlıklı olmanızı, daha formda gözükmenizi sağlayacaktır. Düzenli olarak bir saat civarı yapılacak yürüyüş vücudu dinçleştirir. Yağ yakmanızı hızlandıracağından kilo vermenize de yardımcı olur. Fakat kışın yürüyüş imkanları kısıtlı olmaktadır. Bu yüzden Evde Yapılabilecek Sporlar daha çok tercih edilir.
Evde Yapılabilecek Sporların başında mekik ve şınav gelir. Hiçbir alete ihtiyaç duymadan belirli bir sayıda mekik ve şınav çekerek günlük sporunuzu yapabilirsiniz. Koşu bandınız varsa kullanabilir, bisiklete binebilirsiniz. Dışarıdaki kadar zevkli bir sürüş sunmasada spor bisikletleri kış ayları için iyi bir alternatiftir. Video sitelerinde mekik, şınav, koşu, bisiklet gibi sporlar için tanıtıcı videolar vardır. Bunlara bakarak sizi fazla yormayacak örnek programlar oluşturabilirsiniz.

Kaynak:tozlusayfalar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder