14 Aralık 2012 Cuma

Şirince Köyü ne kimler geldi?

Şirince Köyü ne kimler geldi?
Şirince Köyü ne kimler geldi?
Mayalar'ın kıyamet takvimi İzmir'in küçük köyü Şirince'ye yaradı. 30 TL'lik pansiyonun geceliği 10 bin dolara çıktı. Semra Özal da kendisi ve ailesi için Markiz Konakları'nda oda ayırttı

                                                                                                                                                                                              Maya Uygarlığı, "21 Aralık 2012'te kıyamet
 kopacak" diye vasiyet bıraktı. Beklenen tarih gelip çattı. Yabancıları korku sardı. Herkes kıyametten etkilenmeyeceği sanılan İzmir'in şirin köyü Şirince'ye aktı.

TAKVİM de olay yerine gidip Mayalar'ın iddiasını incelemeye aldı. Kıyametten korkan dünyalılar, Şirince'de yer bırakmadı. Onlar arasında Türkler de vardı. Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile ailesi de Şirince'ye sığındı. Semra Hanım, kızı, oğlu Efe ve torunları ile 22 Aralık'a kadar Markiz Konakları'nda kalmayı kararlaştırdı.
SÜREYYA DA KORKTU Şirince' ye gidenler arasında sosyetikler de vardı. Sosyetik güzel Süreyya Yalçın kıyamet akımına kapıldı. Yalçın, 21 Aralık günü konaklama bedeli 3 bin doları bulan pansiyonda kendisi, sevgilisi ve şoförü için yer ayırttı. Bunun için 10 bin doları gözden çıkardı.
DUVARLAR BOYANDI Ayrıca Şirince'de 21 Aralık için hazırlıklar hızlandırıldı. Bunun için Selçuk'taki havaalanı ve helikopter pistleri düzenlendi. Otoparklar genişletildi. Evlerin dışları boyandı, yıkık duvarlar onarıldı.
EN GÜVENLİ ' EFSANE'Şirince'de bin 500 güvenlik görevlisi bulunacak. İzmir Valiliği'nin emri ile Şirince'ye 18 Aralık'tan itibaren girişler de yasaklanacak. Köye 21 ve 22 Aralık'ta girecek otomobiller ile sahiplerinin isimleri ise önceden bildirelecek. Ayrıca evlerin bahçesinde ve boş alanlarda çadır kurulmayacak.

Şirince sokaklarında iğne atsanız yere düşmüyor. 350 kişinin yaşadığı 250 yatak kapasiteli Şirince'de 21 Aralık Cuma günü yaklaşık 60 bin kişinin bulunacağı açıklandı.

BU DA ALAMETİFARİKA
* Kıyamet havası, kendi sektörünü de yarattı. Şirince'de 21 Aralık'a özel şarap hazırlandı. Günün şarkısı ise hazırdı: 'Dönülmez akşamın ufkundayım...'

* Yerli ve yabancı turistler, Şirince'ye akın etti. Tarihi köyün tatlarını denedi. Duygular ise birdi: Kıyamet buraya uğramaz.

* Şirince esnafı, 21 Aralık için 13 meyveden hazırlanan Kıyamet Şarabı yaptı.

ZARAR VERMESİNLER
Şirince Köyü halkı ilgiye hem sevindi hem üzüldü. Esnaf, Mustafa Öskan "İzdihamdan korkuyoruz. Bunun da tarihi köyümüze zarar vermesi bizi endişelendiriyor" diye konuştu.
DÜNYA İZLEYECEK21 Aralık, Şirince'yi dünyanın gündemine taşıdı. Bu kapsamda Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 2 bine yakın gazetecinin bölgeye gideceği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder