7 Aralık 2012 Cuma

Sinir krizi nasıl geçer?

Sinir krizi nasıl geçer?

Kişinin aşırı sinirlenmesi, gözünün hiçbir şey görmemesi ve herkese meydan okuma isteği olması durumu olan sinir krizi, böbrek üstü bezlerinin salgılamış olduğu adrenalin ve nöradrenalin hormonunun aşırı salınmasından husule gelmektedir. Sinir krizi geçirmenin en önemli nedenlerinden biri, iş, okul, sosyal hayat ya da aile hayatından yaşanan aşırı strestir. Stresli bir yaşamın yanı sıra düzensiz uyku ve beslenme de sinir krizine yol açan sorunlar olmaktadır. eğer kişi sinirlerini kontrol altına alamaz ise, sinir krizi geçirmektedir. Peki sinir krizi nasıl tedavi edilir?

Sinir krizi tedavisi
Sinir krizi aynı zamanda bir takım hastalıklardan da husule gelen bir durum olduğu için, öncelikle kişinin neden sinir krizi geçirdiği bilinmelidir. Eğer sinir krizine sebep olan kanser, şeker hastalığı, otoimmün rahatsızlıklar, astım, adet düzensizlikleri, artrit, kolit, ülser, kalp hastalıkları veya depresyon ise bu rahatsızlıkların tedavisi ise sinir krizi önlenebilir.
Sinir krizine yol açan bir diğer sebeplerde yorgunluk, halsizlik, irritasyon, iştah azalması, kan basıncında kronik yükselmeler, şevk ve ilgi azalması gibi hususlar olduğu için, bunların da ortadan kaldırılması sinir krizi tedavisi için önemli bir adımdır. Kişinin yaşantısında bir takım değişikler yapması, yorgunluğu önlemesi, halsizliğini gidermesi, iştahını kontrol altında tutması gibi davranışlar sinir krizinin geçirilmemesinde faydalı olacaktır.
Strese karşı spor ve egzersiz yapmak meditasyon, masaj ya da tatil gibi rahatlatıcı şeylere yönelmek, besenmeye dikkat etmek, sinir krizine yol açan hastalıkların tedavisine başlamak, uykunun düzene girmesini sağlamak, yorgunluğun önüne geçmek gibi sinir krizine yol açan faktörlere karşı önlemler almak sinir krizinden sizi koruyacaktır.
http://www.sagliksiteniz.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder