18 Aralık 2012 Salı

Kıyamet kopacak diye gemi yaptı!

Kıyamet kopacak diye gemi yaptı!

Kıyamet kopacak diye gemi yaptı!

Kıyamet korkusu gemi yaptırdı.

Yeni gelen haberlere göre, Çin'de 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı iddialarını içeren broşür, DVD ve diğer basılı yayınları halka dağıtan 100'den fazla kişi, topluma korku salma ve kaos ortamı oluşturma suçlamalarıyla gözaltına alındılar.

Daha öncede Çin'in orta kesimindeki Hıbey eyaletinin Vuhan şehrinde caddelerde bağırarak "21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğini" iddia ederek broşürler dağıtan 5 kişi tutuklanmıştı.
Başka bir ilginç haberde Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Lu Cınghay isimli bir Çinlinin kıyamet iddialarının etkisinde kalarak 21 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde bir gemi inşa etmesi oldu. Lu, geminin yapımı için tüm servetini harcadığını söyledi ve "21 Aralık günü dünyanın sonu gelecek ve ben, o gün kendimi ve ailemi bu gemi sayesinde yok olmaktan kurtaracağım" dedi.
Ülkenin en yaygın sosyal paylaşım sitesi Veybo'da ise kullanıcılar, 21 Aralık günü hava tahmin raporunda, "sıcaklığın 999 derece olacağı ve gökten ateş topları yağacağı" şeklinde iddiaların bulunduğu paylaşımlar yapmıştı.
Diğer ilginç bir olaysa Çinlilerin mal varlığını bağışlaması ya da kıyamet kopacağı varsayımıyla servetlerini harcayarak "son günlerini" keyif içinde geçirmeye çalışması oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder