7 Aralık 2012 Cuma

Kulaklıkla müzik dinlemenin zararları

Kulaklıkla müzik dinlemenin zararları

Daha çok gençler olmak üzere hemen hemen hepimiz telefondan ya da bilgisayardan müzik dinlemek istediğimiz zaman müziğin başkaları tarafından duyulmaması ya da müziği daha derinden hissetmek için kulaklık kullanırız. Müzik dinlemek gibi video izlemek izlemek istediğimiz anlarda da sıklıkla kulaklara başvururuz. Ancak KBB Uzmanı Atilla Şengör, kulaklıkla yüksek seste müzik dinlemenin zararlı olduğunu ve bu durumun ileride işitme kayıplarına yol açabileceğini söyledi.

Kulaklıkla müzik dinlemek zararlı
Kulaklıkla dinlenen müziğin sesinin şiddeti ve dinlenme süresi işitme sorunları için büyük risk taşıdığından, Şengör, bu riski en aza indirmek için bir takım önerilerde bulundu. Şengör’ün önerileri arasında 85 desibellik ses şiddeti ile dinlenen müziğin 8 saatten fazla olmaması yer almaktadır. Bunun yanı sıra, 88 desibel şiddetindeki sesler 4 saatten, 91 desibel şiddetindeki seslere 2 saat, 100 desibel şiddetindeki seslere ise 15 dakikadan fazla maruz kalınmaması işitme sağlığı için son derece önemlidir.
Kulaklıkla yüksek ses müzik dinlemenin zararları olan ses şiddetine bağlı iç kulak ve işitme sistemi hasarlarını yaşamak istemiyorsanız, uzman hekimin bu önerilerini dikkate almalısınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder