19 Aralık 2012 Çarşamba

Kağıt pil geliyor

Projeksiyonlu Cep Telefonu
Pahalı olmasına rağmen son zamanlarda oldukça yaygın olarak kullanılan projektör sistemleri kesinlikle günümüzün en faydalı icatlarından birisi olmuştur. Bunlar okullarda, iş yerlerinde vb. birçok yerde kullanılıyor. Fakat mini projektörler konusunda uzman bir firma olan Microvision ile Motorola‘nın işbirliği içinde geliştirilen bu telefon ile projektör sistemlerinin kullanım alanını biraz daha genişleyeceğe benziyor.

Yeni nesil cep telefonlarına PicoP adı verilen mini lazer projektörler entegre edecek olan Motorola, böylece cep telefonlarındaki verileri, bir projeksiyon cihazına ihtiyaç olmadan, üç adet lazer yardımıyla 120 ekran TV boyutunda yansıtabilecek. Bu telefon hakkında daha detaylı bilgi almak için kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kağıt pil geliyor
Bilim insanları, uzaktan bakıldığında sadece bir kağıt parçasına benzeyen bir pil geliştiriyor. Kağıt pil, üç yıl içinde satışa sunulabilecek.

LONDRA - Son yıllarda tüm elektronik araçlar görülen küçülme, güç kaynaklarında yani pillerde geliştirilmiyordu. Ancak ABD’li bilim insanları, yeni araştırmalarıyla buna son vermeye hazırlanıyor.

Kağıdı küçük bir karbon tüpün içine koyan araştırmacılar, kağıtta enerji saklanmasını sağladılar.

Fakat her pil gibi, kağıtta da bir elektrik ileticisine gereksinim duyulunca, araştırmacılar mekanizmanın harekete geçebilmesi için, insan kanı, teri veya idrarının işe yarayabileceğini keşfettiler.
Geliştirilen ince ve küçük bir pil, diğerlerine göre daha esnek bir yapıda. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Doktor Robert Linhardt, kağıt pilin başka alanlarda ve farklı ortamlarda da kullanılabileceğini söylüyor.

Pilin esnek görünmesinin yanında asıl avantajının, çok farklı sıcaklıklarda da kullanılabilmesi olduğunu belirten Doktor Linhardt, “Cihazı, son derece sert iklim koşullarında da kullanmamıza olanak sağlıyor. Gerçekten onu uzayda da kullanabiliriz, çölde de, kutuplarda da...” dedi.

Araştırmacılar kağıt pille çalışan ürünlerin üç yıl içinde satışa sunulmasını bekliyor. Kağıt pilin, kalp atışlarını düzenleyen cihazlarda dahi kullanılabileceği belirtiliyor.
Karanlıkta yol gösteren halı :Üzerinde yürürken ışık saçan Footlume isimli halılar, ev dekorasyonunun yeni yıldızları olabilir.

Londra'daki South Bank Üniversitesi'nden iki öğrencinin ödevleri için geliştirdikleri Footlume isimli halı, hiç beklenmeyen bir ilgi görerek bir anda teknoloji dünyasının yıldızları arasına girdi. Leona Dean ve Zoe Robson isimli öğrenciler, şarj edilebilir pil ile destekledikleri halının karanlıkta yol bulmayı kolaylaştıracağını savunuyorlar.

Footlume içerisine yerleştirilen özel ışıklar, üzerlerine basıldığında yanmaya başlıyor ve kullanıcısına yol gösteriyor. Son derece yumuşak bir ışık saçan halı, gerek duyduğu enerjiyi şarj edilebilir özel pillerinden alıyor.

Henüz prototip aşamasında bulunan Footlume, dekorasyon uzmanları tarafından yakın geleceğin teknolojik evleri için önemli bir buluş olarak gösteriliyor. Zaten halının geçtiğimiz günlerde yapılan Londra Ev Fuarı'nda gördüğü ilgi de her şeyi açıkça ortaya koyuyor.
Yağmurda Müzik Keyfi Veren Şemsiye
Dong Min Park’ın tasarlamış olduğu Rain Drumbrella, yağmurlu günlerde sıkılanları neşelendiriyor ve yağmurlu havanın kasvetini hoş bir eğlenceye dönüştürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder