17 Aralık 2012 Pazartesi

İhmal etmemeniz gereken 7 hayati tehlike!!

İhmal etmemeniz gereken 7 hayati tehlike!!


Vücudunuzu en iyi kendiniz tanırsınız. Bir şeylerin yolunda gitmediğini anlatmak için size mesaj yolladığında vücudunuzu dinlemeyi öğrenmek, sağlığınız açısından çok önemlidir.

Belirtiler, bazıları önemli bir sonuç doğurmadan gelip geçebilir. Ancak, bazı belirtiler var ki, onları asla ihmal etmemelisiniz. Herhangi biriyle, özellikle de benim sizlerle bugün paylaşacağım ölümcül belirtilerle karşılaşırsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için aşağıdaki maddeleri okumalısınız. Ölümcül Belirti:
Midenizin Sağ Üstünde Birden Başlayan ve Artan Ağrı Risk:
Safra taşı Safra kesesi, vücudun en küçük organlarından biridir. Karaciğerin tam altında bulunan safra kesesi, yağ sindirimi için gerekli olan safrayı biriktirir ve ince bağırsağa yollar. Safrada aşırı kolesterol olduğunda, safra kesesinde taşlar oluşmaya başlayabilir, bu da dayanılmaz ağrılara, enfeksiyona ve diğer komplikasyonlara neden olabilir. Enfeksiyon karaciğer veya pankreasa sıçrayabilir ve müdahale edilmezse ölümcül olabilir. Enfeksiyon oluştuğunda veya safra kesesinin patlaması gibi daha ciddi bir durumda ameliyat gerekir. Ateşle birlikte de görülebilen bu ağrıyı hissederseniz derhal doktora gidin.
Ölümcül Belirti: Bulanık, Gölgeli veya Çift Görme Risk
: Diyabet Yaşlanma, görmede değişikliklere neden olabilir ama bunun belirtileri ayrıdır. Diyabet, 20 ile 74 yaş arası kişilerde körlüğün birinci nedenidir. Kontrol altına alınmamış kan şekeri seviyesi gözlerdeki dahil vücuttaki bütün damarlara zarar verebilir. Zarar görmüş damarlar göze kan taşıyamaz. Hasar görmüş damarların yerini almaya başlayan yeni damarlar görmenizde kalabalık yaratarak ağaç dalları gibi gölge yapmaya başlar. Bu yeni damarlar aynı zamanda kanamaya da neden olabilir. Bulanık, gölgeli veya çift görüyorsanız hemen bir doktora gidin. Bu belirtiler yok edilebilir ve şeker seviyenizi kontrol altında tutarsanız daha büyük zararlar önlenebilir.
Ölümcül Belirti: Sürekli Baş Ağrısı Risk:
Beyin Anevrizması Anevrizma geçiren kişiler ağrıyı“hayatlarının en şiddetli baş ağrısı” olarak nitelendiriyor. Anevrizma, atardamarın balon şeklinde anormal genişlemesidir. Eğer şiddetli bir baş ağrısı hissediyorsanız, bu atardamarın çatlamış olması anlamına gelebilir ve bu durum%40 ölümcüldür. Yüksek tansiyonunuz varsa, beyin anevrizması geçirme riskiniz daha fazladır. Eğer menopoz dönemindeyseniz, östrojen seviyesindeki düşüş de bir risk faktörüdür. Eğer bu belirtileri veya bunlardan birini yaşıyorsanız derhal doktora başvurun. Gözün üstünde veya arkasında ağrı Boyun ağrısı Yüzün bir tarafında hissizlik
Ölümcül Belirti: Geçmeyen Bacak Krampı Risk:
Derin ven trombozu (venöz tromboz) Bacaktaki bir kramp, ağrı veya hassasiyet derin ven trombozu belirtisi (DVT) olabilir. Bu ağrı bacakta, akciğerlerinize doğru ulaşabilecek ve oradaki bir atardamarı tıkayabilecek bir pıhtı olduğunun işaretidir. Bu durum gerçekleşirse, kalbiniz durabilir ve yalnızca birkaç dakika içinde ölebilirsiniz. Belirtiler arasında baldırda ağrı ve şişlik, diz arkasında ağrı veya kalçada ağrı ya da hassasiyet bulunuyor.
Ölümcül Belirti: Dişeti Kanaması Risk:
Lösemi Sağlıklı bir insanda kan bileşenleri normal bir şekilde çalışır: kırmızı kan hücreleri (alyuvar) oksijen taşır, beyaz kan hücreleri (akyuvar) enfeksiyonla savaşır, ve trombositler ise kanı pıhtılaştırır. Ancak, lösemili veya vücudun kan üreten hücreleri (kemik iliği ve lenf sistemi de dahil olmak üzere) kanserli olan bir insanda düzgün şekilde görevini yapmayan akyuvarların sayısı daha fazladır. Sonuç olarak, yeteri kadar trombosit yoktur ve kan pıhtılaşması gereken yerde pıhtılaşmaz. Lösemili kişilerde kanama ve morarma daha kolay gerçekleşir. Diğer belirtiler arasında ise burun kanaması, gece terlemesi ve güçsüzlük ya da yorgunluk hissi bulunuyor. Bir kan testi ile doktor lösemiyi teşhis edebilir.
Ölümcül Belirti: Nefes Darlığı Risk:
Astım Astım krizi, solunum yollarındaki kasların daralması, solunum yollarını döşeyen epitelin yangısı (inflamasyonu), ve yoğunlaşmış aşırı mukus üretimi sonucu meydana gelir. Bu üçünün birleşmesiyle akciğerlerinize daha az hava gitmesi anlamına gelen nefes darlığı olur. Ciddi bir seviyeye ulaşırsa kalbiniz de durabilir. Astım belirtilerinden muzdaripseniz doktorunuza başvurun ve alerjenler, evcil hayvan kepeği, soğuk hava ve bunalım gibi astım tetikçilerinden uzak durun.
Asla İhmal Etmemenizi Önerdiğim Bir Numaralı Ölümcül Belirti:
Geçmeyen Bulantı Risk:
Kalp Krizi Göğüs ağrısı kadın ve erkeklerde en yaygın belirti olsa da çoğu kadın ilk başta kalp kriziyle bağdaştırılmayan ve belirgin olmayan belirtiler yaşar. Peki, en şaşırtıcı semptomlardan biri olan bu inatçı mide bulantısı neden bir kalp krizi belirtisi? Bunun nedeni, ağrı komşu bir bölgeden veya mevcut hastalık ya da yaralanmanın asıl yerinden uzakta bir bölgeden algılandığı zaman oluşan“yansıyan ağrı” durumudur. Kalbimizde ağrı hisseden sinir uçları yoktur bu yüzden omurgaya sinyaller yollar ve daha sonra omurga da vücudun geriye kalan kısımlarına sinyaller yollar. Kalp krizi geçiren kadınların%95’i aşağıdaki belirtilerden birini krizden önce yaklaşık bir aya yakın süre boyunca hissettiklerini belirtti. Yapmanız gereken belirtileri, ve bu belirtilerin sıklıklarını ve şiddetini fark etmek.
Dr. Mehmet Öz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder