9 Aralık 2012 Pazar

GÜNÜN FIKRASI


Temel ve Deve

Temel'in tek hayali Mısıra gidip muhteşem Piramitleri görmektir.Tarlayı,ineği satar bilet parasını denkler ve ilk gemiyle Kahire'ye gider.Gemiden iner inmezde cebindeki para ile Piramitlere nasıl gideceğini araştırır.Gezi programları ve kiralık araç çok pahalı gelir. Tam ümitsizce dolaşırken bir levha görür" kiralık develer" hemen sorar, günlüğü çok ucuza gelir ve kiralar.Tabi zekice bir soru sorar.

-"Bu deveyi nasıl kullanabilirim". Görevli kişi nazikçe bu soruya cevap verir.

-" Devemizde 3 vites vardır 1.vites için bir kez "OH" demeniz yeterli. 2.vites için iki kez "OH-OH", ve en seri vites 3. vitestir bunun için ise üç kez "OH-OH-OH" demelisiniz"der. tabii Temel hemen sorar

-"Peki nasıl durduracağım bu deveyi?,freni yok mu?"

-Satıcı "Devemizin freni için "ALLAH" demeniz yeterlidir der, Temel meydanda bir iki deneme turu atar "OH" der yürütür,"ALLAH" der deve durur.Temel ikna olunca da, satıcı devenin yönünü Piramitlere doğru çevirir. Temel "OH" diyerek deveyi birinci viteste kaldırır.Çölde yol boyunca Temel birinci vitesi pek kullanmaz seri bir şekilde hedefine gider. Uzakta piramitler görünür fakat çöl sıcağı ve devenin sarsıntısından sersemleyen Temel piramitlerin arasından hızla geçen deve ile ancak bir iki kare fotoğraf çekebilir ve deveyi durdurmak ister, "İNŞALLAH" der ,Deve durmaz, "MAŞALLAH"der deve durmaz, tüm bu gayretlerle deveyi durduracak sözcüğü hatırlayamayan Temel deveyi birinci vitese alır fakat az ilerideki uçuruma doğru deve yavaş yavaş yaklaşmaktadır, "İNŞALLAH","MAŞALLAH" der deve durmaz ve uçurum kenarında düşmeden önceki son adımını havaya kaldırır ve Temel aşağıya düşmenin verdiği korkuyla elleriyle gözlerini kapar "ALLAH" der deve zınk diye durur. Düşmediğini gören Temel gözlerini açar ve sevinç içinde derin bir "OH"çeker.(malum 1. vites devreye girer.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder