7 Aralık 2012 Cuma

Bacak kasılması nasıl geçer?

Uzmanlar bacak kasılmasının kendiliğinden geçtiğini söylemekte ancak kasılmaların diğer bölgelerde de hissedilmesi ve hastaların sık sık terleme sorunu yaşaması durumunda bacak kasılmaları tedavisi için uzman bir hekime başvurulmasını söylemekteler. Bacak kasılmasına evde çözüm bulmak istiyorsanız makalemizi sonuna kadar dikkatlice okumalısınız.
  
Bacak kasılmasını önlemek için kasılmaların yoğun olduğu bölgeye sıcak kompres yapılmalı, basınç uygulanması, bazı esneme hareketleri ile kasın açılması sağlanmalıdır. Böylece hastaların bacak kasılması sorunu ortadan kalkacak ve büyük bir rahatlama sağlanacaktır. Bacak kasılmasını önlemek için sıcak kompres yapmak istiyorsanız kasılmanın olduğu bölgeye 20 dakika boyunca sıcak su koymalı, ardından 20 dakika ara vermeli ve tekrar 20 dakika daha sıcak su konmalıdır. Bu işlem kas açılana kadar uygulanmalıdır.
Bacak kasılmalarını gidermek için ağrının olduğu bölgeye basınçta uygulanabilir. Ağrının olduğu bölgeye avuç içinizle ağrı artıncaya kadar bastırmalısınız. Bu işlem kasılmanın birden geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca bol bol su içmeli, mineral bakımından zengin beslenmelisiniz. Eğer kasılmalarınız geceleri hep aynı saatlerde ortaya çıkıyorsa E vitamini takviyesi almalı ve yatmadan önce su içmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder