12 Kasım 2012 Pazartesi

635 milyon yıllık hayvan fosili

635 milyon yıllık hayvan fosili
Amerikalı bilim adamları, kaya katmanları arasında buldukları 635 milyon yıllık hayvan fosili kanıtlarının şimdiye dek keşfedilenlerin en eskisi olduğunu belirtti.
halkbank
635 milyon yıllık hayvan fosili

635 milyon yıllık hayvan fosili
ABD'nin California ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitelerinden araştırmacılar, "demospongiae" sınıfından hayvanların varlığını teyit edecek fosil kanıtlarını kaya katmanları arasında bulduklarını belirterek, bu süngerlerin şu anda bilinen en eski hayvan fosili rekoruna sahip olduğunu kaydettiler.
California Üniversitesi'nden Doçent Gordon Love, demospongiae'lerin bir milyar yıl ila 542 milyon yıl önceki Neoproterozoik dönemde ortaya çıktıklarını vurgulayarak, aşırı iklim koşullarının bulunduğu bu dönemde biyolojik evrimin hayvanların ve yeni eko sistemlerin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi.
Love ve meslektaşlarının, kaya katmanlarında varlığını keşfettikleri, süngerlerde bulunan "steran" adlı bileşenin, geniş bir biyokimyasal grupta yer aldığını bildiren uzmanlar, doğrudan yaşayan organizmaların izini taşıyan bu bileşenlere aynı zamanda biyo-imleç adı verildiğini ifade ettiler.
Araştırmacıların yaşayan demospongiae'de bulunan 24 biyo-imleci tanımladıklarını kaydeden uzmanlar, bunların 635 milyon yaşındaki kayalarda bulunduğunu ve aynı kaya oluşumunda budan daha eski bir oluşuma rastlanmadığını açıkladılar.
Araştırma Nature dergisinde yayınlandı


http://www.esenlerhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder