18 Ekim 2012 Perşembe

ölümden sonra yaşam ?

ÖLÜMDEN SORA YAŞAM ?
Ölümden sonra başka yaşam var mı?
İnsanoğlu binlerce yıldır ölümden sonra yaşam varmı yokmu sorusuna cevap aramaktadır. Belkide ölümsüzlüğe ait arayışıda bundandır. Peki gerçekten ne olur insan, bence iki tür yaşam vardır ölümden sonra.
Birincisi 4 büyük dinin emrettiği, bu dünyayı bize yasak kılan öteki dünya, diğeri bu dünyayı güzelliklerle yaşamımızı salık veren öteki dünya. Nice başka dinlerde izlerini yakaladığımız yada
felsefede bulduğumuz yaşam dolu öteki dünyadır.
Biricisi uğruna ölümler göze alan bir öteki dünyadır. İkincisi ölünce bir çiçeğin bedenine yaşam bulan ve oradan sonsuzluğa giden yani bizi ölümsüz kılan öteki dünyadır.
Birinde cehennem azabı vardır, ikincisinde ceza yoktur, sevgi vardır.
Birincisinde korku vardır, ikincisinde yaşam vardır.
Birincisi yaşamdaki zevkleri günah sayar, ikincisi aşamayı salık verir.
Birincisinde bu dünyadaki tüm çilelerin karşılığındaki cenneti verir, ikincisi cenneti bu dünyaya getirir.
Birincisi cihatta ölüme gönderir insanı şehadet vardır, ikincisi yaşamı verir genç ruhlarımıza.
Birincisi doğada var olanı hayale çevirir verir insanlığa umut diye, ikincisi yaşanmışlık haline getirir, hayatta tüm güzellikleri.
Birincisinde hayal edersiniz, ikincisinde doyasıya yaşarsınız.
Kısacası birincisinde kocaman bir yaşanmamışlığa karşı geleceği belirsiz bir hayat beklersiniz. Uğruna şehit olusunuz, lanetlenirsiniz, ödülleri hayalidir, yaşanma garantisi sizin inançlarınızda gizlidir, korku ile yaşarsınız, bir ömür boyu.
İkincisinde beden kaybolmaz, önce toprak olur sonra bir çiçeğin bedeni olur, oradan nice hayatlara akar sonsuzluğa giden. Yada bir oğlun/ kızın olur işte asıl ölümden sonraki yaşamdır oğullarımız ve kızlarımız bizi sonsuzluğa taşırlar. Yada insanlığa bir hayat sunarsınız eserlerinizle binlerce yıl geçsede yaşarsınız tüm yüreklerde. Korkulardan ve cezalardan uzak sessiz sakin ve sevgi ile bağlanırsınız hayata hiç ölmeyecekmiş gibi. Ruhunuz derinliklerindedir, öteki dünya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder